Macie ochotę na tortille?
Delikatny placek, kruche warzywa, smakowite boczniaki z ogromną ilością zielonych listków?
Przedstawiam przepis na super szybką i rewelacyjne pyszną i zdrową kanapkę z warzywami i grzybami.
Na szczęście nie musimy już gimnastykować się z pieczeniem własnej tortilli, która z mojego doświadczenia nie jest najprostszym bezglutenowym plackiem do upieczenia w warunkach domowych. Możemy kupić bezglutenowe i bezlaktozowe tortille, które są zdrowe, elastyczne i pyszne. Możemy je rolować, składać w kopertę, robić z nich kanapki czy stosować jako chlebek do maczania w sosach czy zupach.
W poniższym przepisie poza smakiem i pięknym wyglądem, otrzymamy również bogactwo witamin C, A, D, E, oraz minerałów typu potas i fosfor.
Kichamy, kaszlemy, drgają nam mięśnie i nie mamy na nic siły – to doskonały moment na wsparcie naturą.
Smacznego!
Im więcej sosów tym większa szansa, że tortilla przecieknie, ale na pewno będzie bardziej smakowita. W temacie ketchupu polecam tylko taki, który jest najbardziej naturalny lub zrobiony przez nas samych. Wtedy mamy pewność co jemy.
Zielone listki kolendry czy pietruszki to bomba witamin i przeciwutleniaczy. Dostarczają nam duża ilość witaminy C, A i D. Olej lniany dostarcza najzdrowszych kwasów tłuszczowych Omega 3. Boczniaki to bogate źródło potasu i fosforu.