Kotlety rybne

  • Porcje: 3
  • Przygotowanie: 10 m
  • Czas gotowania: 7 m
  • Gotowe w: 20 m
Loading...
(5 / 5)

Kotlety rybne to nowo艣膰 w mojej kuchni馃悹馃悹馃悹
Jest to ciekawa i bardzo smaczna alternatywa dla wszystkich rybnych da艅 jakie do tej pory przygotowywa艂am. Kotlety rybne tylko troch臋 smakuj膮 rybk膮, dla mnie to w艂a艣nie jest ich atut聽馃挍馃挍馃挍
Przepis na kotlety rybne bez glutenu i nabia艂u s膮 zdrowe i pe艂ne omega 3聽馃槏馃槏馃槏
Smacznego!

Sk艂adniki

Warto艣ci od偶ywcze /porcja

Energia
1370 kcal /456 kcall
Bia艂ko
68 g /23 g
T艂uszcze
43 g /14 g
W臋glowodany
176 g /59 g
B艂onnik
6 g /2 g
Cukry
6 g / 2g

Wykonanie krok po kroku

  • Krok 1

    Cebulk臋 przesma偶 na odrobinie oleju a偶 si臋 zeszkli. Bu艂k臋 namocz w wodzie. Koperek posiekaj. Ryb臋 oczy艣膰 ze sk贸ry i o艣ci. Wszystko razem zmiel w maszynce na du偶ych oczkach lub posiekaj no偶em na drobno. Dodaj s贸l, pieprz i sok z cytryny.

  • Krok 2

    Przygotuj m膮k臋 lub bu艂k臋 tart膮 na talerzu, dodaj s贸l i pieprz, wymieszaj. Z masy rybnej formuj r臋k膮 kotlety. Ka偶dego kotleta opr贸sz m膮k膮 jak panierk膮. Od艂u偶 kotlety do lod贸wki na 30 minut, dzi臋ki temu nie rozpadn膮 si臋 podczas sma偶enia. Sma偶 na oleju po 3-4 minuty z ka偶dej strony, na 艣rednim ogniu.

  • Propozycja podania

    Ugotuj ry偶 lub kasz臋 bezglutenow膮 w lekko osolonej wodzie. Kapust臋 kiszon膮 odci艣nij z wody i lekko potnij na mniejsze nitki. Ugotowany ry偶 wy艂贸偶 na talerz, na 艣rodek po艂贸偶 kapust臋, dodaj usma偶one kotlety rybne. Smacznego!

Porady

  • Je艣li masa na kotlety jest sucha mo偶na doda膰 odrobin臋 wody lub mleka ro艣linnego. Bu艂ka tarta cz臋sto zabiera wilgo膰, dlatego je艣li u偶ywamy bu艂ki to dolejmy p艂ynu i odstawmy na chwil臋 by bu艂ka nasi膮k艂a przed w艂o偶eniem kotlet贸w do lod贸wki.

x